Welkom bij De Oener Huisartsenpraktijk

Op deze website vindt u meer informatie over onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Alle ingeschreven patiënten kunnen, indien gewenst, gebruik maken van een patiëntportaal, wat o.a. de mogelijkheid biedt tot het opstarten van een e-consult of om herhaalmedicatie online door te geven.

De Oener Huisartsenpraktijk
Dorpsstraat 14 8167 NL Oene

Patiëntenomgeving

Regel met gemak uw zorg online!

In de patiëntenomgeving kunt u 24 uur per dag snel, veilig en online contact met uw huisarts hebben. Met uw eigen account logt u veilig in en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren.

Hulp nodig? Bekijk de gebruikershandleiding en de instructievideo’s over het gebruik van Uw Zorg online via de app en de website van uw zorgverlener.

Herhaalrecepten aanvragen

Heeft u medicijnen nodig die u langdurig gebruikt en die eerder door uw huisarts zijn voorgeschreven? Dan kunt u online uw herhaalrecepten aanvragen.

Vragen stellen

Heeft u een medisch-inhoudelijke vraag waarop niet onmiddellijk een antwoord nodig is? Dan kunt u veilig een bericht naar uw zorgverlener sturen.

Afspraak inplannen

Wilt u een afspraak maken zonder wachttijd aan de telefoon, op een moment dat het u uitkomt? Dan kunt u hiervoor gemakkelijk gebruik maken van de webagenda.

Dossier bekijken

Wilt u inzicht in uw medische gegevens hebben? Dan kunt u online uw dossier bekijken.

Naar patiëntenomgeving

Registreren / inloggen


Minderjarigen aanmelden bij de online patiëntenomgeving

Het is belangrijk om te weten dat de aanmelding persoonlijk is. Elk gezinslid heeft een eigen e-mailadres nodig, omdat aan uw e-mailadres uw eigen dossier gekoppeld wordt. Voor kinderen jonger dan 12 jaar kunt u als ouder een mailadres aanmaken, dat u zelf beheert.

Voor kinderen geldt afhankelijk van de leeftijd andere rechten, vastgelegd in de WGBO. Deze gelden ook voor de online patiëntenomgeving.

Kinderen tot 12 jaar
Kinderen tot 12 jaar beslissen nog niets zelf. De ouders of de voogd beslissen voor hen. Aan jonge kinderen moet wel op een begrijpelijke manier worden verteld wat er met hen gaat gebeuren. Voor kinderen tot 12 jaar kunnen de ouders een e-mailadres voor de online patiëntenomgeving beheren.

Kinderen van 12 tot 16 jaar
Zowel de ouders als het kind moeten toestemming geven. De mening van het kind is in principe doorslaggevend. Ook voor de online patiëntenomgeving geldt dat zowel de ouders als het kind het recht hebben om in het dossier te kijken. Ouders en kind hebben samen een e-mailadres in gebruik voor de online patiëntenomgeving.

Kinderen vanaf 16 jaar
Kinderen vanaf 16 jaar zijn beslissingsbevoegd. Dat betekent dat ze zelf mogen beslissen welke medische behandeling ze willen of juist niet willen. De ouders krijgen alleen medische informatie over hun kind, als het kind daar toestemming voor geeft. De jongere kan het e-mailadres nu veranderen in een mailadres dat alleen de jongere zelf leest.

Meer informatie op Rijksoverheid.nl: Kunnen mijn ouders mijn medisch dossier inzien?