eHealth – De Oener Huisartsenpraktijk – Oene

Welkom bij De Oener Huisartsenpraktijk

Op deze website vindt u meer informatie over onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Alle ingeschreven patiënten kunnen, indien gewenst, gebruik maken van een patiëntportaal, wat o.a. de mogelijkheid biedt tot het opstarten van een e-consult of om herhaalmedicatie online door te geven.

De Oener Huisartsenpraktijk
Dorpsstraat 14 8167 NL Oene

eHealth

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten.
U kunt de informatie op deze website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

Voedingscentrum.nl

Betrouwbare informatie over voeding en gezondheid.

Persoonlijke Gezondheidscheck

Inzicht in uw gezondheid en leefstijladvies op maat.

e-mental Health

Internet biedt veel mogelijkheden om mensen te betrekken bij programma’s die mentale weerbaarheid en psychische fitheid bevorderen. Hierdoor kan internet ingezet worden als een middel tot preventie. Bijkomend voordeel van behandeling via internet is dat er minder kosten worden gemaakt dan bij een reguliere behandeling het geval is. Het Trimbos Instituut biedt e-Health programma’s die door wetenschappelijk onderzoek ondersteund worden en heeft diverse e-health interventies gemaakt gericht op bijvoorbeeld alcohol- en druggebruik, angststoornissen, dementie, depressie, seksualiteit en relaties, en werkstress.

Karify

De POH-GGZ werkt soms met het programma Karify, mocht dit voor u van toepassing zijn, dan kunt u aanvullende informatie vinden op de website van Karify.

Mirro

Online zelfhulp van mirro helpt om inzicht te krijgen in je eigen mentale gezondheid. En het biedt concrete hulpmiddelen om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan: informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Met online zelfhulp kan je zelf aan de slag om te voorkomen dat zorgen problemen worden. De modules zijn gratis.

4DKL

De 4DKL is een korte test die helpt om psychische klachten in kaart te brengen. Het geeft inzicht in de klacht op basis van vier dimensies: distress, depressie, angst en somatisatie. De test kan gebruikt worden als screeningsinstrument, niet om diagnoses mee te stellen.